pomocy! szybka!
Sek45: Rzucamy 3 razy symetryczna moneta. oblicz :
P(A) wyrzucenia kolejno orła reszki reszki
P(B) wyrzucenie dokładnie 2 razy orła
P(C) wyrzucenie co najmniej 2 razy reszki
2 mar 13:06
Basia:
3 rzuty → 2 wyniki
|Ω| = 23
A= {(O,R,R)}
|A|=1
B={(O,O,R) (O,R,O) (R,O,O)}
|B|=3
C= {(R,R,R) (R,R,O) (R,O,R) (O,R,R)}
|C|=4
dokończ
2 mar 13:14
Eta:
Ω= {(OOO) (RRR)(ORR)(RRO) (ORO) (ROR) (OOR) (RRO)}
|Ω|= 2
3=8
A={(ORR)}
|A|=1
dokończ pozostałe
B= { ...................... }
|B|=....
P(B)=.......
C= { ..........................}
|C|=........
P(C)=......
2 mar 13:14
Basia:
2 mar 13:18
Eta:
2 mar 13:25