matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help!
Pochodna:
Oblicz pochodna y=
√
x
−1 y'=...
1 mar 22:29
ICSP:
1
y' =
2
√
x
1 mar 22:30
Pochodna:
i jeszcze jedna: y=e
3Inx−x
y'=...
1 mar 22:43
Magda:
pierwsza pochodna chyba dobrze a druga wydaję mi się, poniewaz masz tam funkcję złożoną to
1
y'= e
3
l
n
x
−
x
* 3 *
−1
x
1 mar 22:48