matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
sknera:
49
−log
1
/
√
7
2
Czemu nie moge tego zrobić w ten sposób: 49
−log
1
/
√
7
2
= (1/
√
7
)
−4*(−1)log
1
/
√
7
2
= (1/
√
7
)
4log
1
/
√
7
2
= 16 ?
1
w odpowiedziach jest
16
1 mar 21:43
Jack:
może w odp. jest błąd...
1 mar 21:58
sknera:
nie zdziwiłabym się w tej książce jest masa błędów
Dzięki Jack
1 mar 22:01