matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomóżcie
paweł:
Rozwiąż układ równań metodą wyznacznikową:
⎧
4
x
−
5
y
= 1
⎩
8
x
−
3
y
= 0
1 mar 21:13
;):
1
1
podstaw sobie za
=t x≠0 a za
=z y≠0 bd mial latwiej niz wyznacznikami
x
y
4t−5z=1 8t−3z=0
1 mar 21:17
paweł:
dzięki
1 mar 21:20
;):
spoko
1 mar 21:22