geometria
ula: Przekątne kwadratu maja długośc 12 cm.Ile wynosi pole kwadratu?
1 mar 20:22
Miłosz: 72
1 mar 20:24
1 mar 20:25
ula: podaj obliczenia
1 mar 20:25
Kasiaszek: przekatna to a
√2, wiec
a
√2=12
a=6
√2
P=a
2
P=(6
√2)
2
P=72
1 mar 20:26
kama: d=12cm
d=a√2
a√2=12/:√2
a=12/√2 * √2/√2
a=12√2/2
a=6√2
P=a²
P=(6√2)²
P=36*2
P=72 cm²
1 mar 20:26
ula: wytłumacz jak to obliczyłeś
1 mar 20:31
kama: przekątne kwadratu mają 12cm wzór na przekątne to d=a√2 podstawiłam do tego wzoru i zamiast
d wstawiłam 12 wyliczyłam tym sposobem a, potem podstawiłam do wzoru na pole
1 mar 20:38
kama:

trzy piłki tenisowe każda o średnicy 6,38cm umieszczono w pudełku.jakie wymiary ma pudełko
jeśli wiadomo że piłki nie wystają ponad pudełko ani pudełko nie wystaje ponad piłki. Jeśli
wiesz jak to obliczyc pomóż
1 mar 20:43
ula: obwod rombu wynosi 20cm a pole 20cm2
1 mar 20:56
ula: obwod rombu wynosi 20cm a pole 20cm2. znajdz długosc wysokości rombu
1 mar 20:57
Eta:
4a= 20
a= 4 cm
P= a*h , to; h=........
1 mar 21:06
ula: a z kad mamy wziasc a przeciez romb nie ma wszystkich bokow rownych i jego przekatne nie sa
sobie rowne
1 mar 21:10
Bogdan:
piszemy skąd, wziąć
1 mar 21:31
1 mar 21:33