potegowanie
Ola: Przekształć do postaci potęgi o podanej podstawie
| | [(a2)5:a2]−1 | |
|
| =.......=a(?) gdzie a≠0 |
| | a:(a7)−1*a4 | |
1 mar 20:19
Artur. : | | a10 | | | | | | 1 | |
( |
| )−1 = |
| = |
| = |
| = |
| | a2 | | a2 | | a2 | | a7 | |
= a
−7
1 mar 20:34
Eta:
@
Artur
Niestety , ale źle !
popraw
1 mar 20:38
Artur. : ajć faktycznie coś tu poknociłem

i ten zapis jest mi nie wyszedł..przede wszystkim nie
powinno być tego pierwszego wyrażenia przed =.
hmm...w mianowniku 1/a ?
1 mar 20:50
Ola: czy wyjdzie:
| a8 | |
| =a 6  |
| a−2 | |
1 mar 20:56