matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o oblicznie pierwszej pochodnej po X kiedy y to stała
kolokwium:
u=x*y
2
*z
3
−y*sin*z
1 mar 19:43
M:
26 mar 06:00
M:
7 cze 06:02
Student:
u '
x
= y
2
*z
3
u '
y
= 2x*y*z
3
− sinz u '
z
= 3x*y
2
*z
2
− y*cos z
7 cze 17:31