X
Damian: Liczba log2√29 jest równa:
a)9 b)6 c)2√81
9 lut 23:28
filip:
√2 = 21/2 √29= 29/2
log2 29/2 = (9/2)*log22 = 9/2*1=9/2
więc coś nie tak napisałeś ?
9 lut 23:35
Bogdan:
log2(29/2) = (9/2) log22 = 9/2
bo logaa = 1
ale to żadna z podanych odpowiedzi, dobrze zapisałeś zadanie?
9 lut 23:35
Bogdan:
Ale filipie jesteśmy zgodni, od razu widać, że przybralaś dzisiaj męską skórę
9 lut 23:36
filip: 
9 lut 23:37
Damian: tam ma być ze log 2 pierwiastek z 2 nie do 9 tylko 9
9 lut 23:47
filip:
To Chłopie ! , jak piszesz ? ... tak rozwiązujemy

Napisz jeszcze raz poprawnie!
tak ma być ? log
2√2 = 1/2 bo 2
1/2 =
√2
i też żadna z tych odp. sie nie zgadza!
Więc napisz poprawnie zadanie ok?
9 lut 23:51
Damian: napisze Wam tak i se podstawicie
logab
9 lut 23:57
Damian: napisze Wam tak i se podstawicie
loga b=c
a=2√2
b=9
9 lut 23:58