matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
OBLICZENIE
PROSZĘOPOMOC:
jak to obliczyć? 2πr
√
3
=3*
√
3
2
żeby zostało samo r
1 mar 18:50
Anna:
2πr
√
3
=3*
√
3
/2 najpierw obie strony pomnożyć przez 2 4πr
√
3
=3*
√
3
teraz podzielić przez pierwiastek z 3 4πr=3 podzielić przez 4π r=3/4π
1 mar 19:59