zad
starcraft: Bogdan...proszę o pomoc.
Dla jakiej wartości parametru k ciąg
(kn2-3)
an= ------------
(k-1)n2+n
jest rozbieżny do +oo?
9 lut 22:40
filip:
9 lut 22:47
filip:
k=1 już pisałem
9 lut 22:52
starcraft: świetnie...tylko jak do tego doszedłeś
filipie 
Po prostu podstawiałeś wartości,
czy wynik został podparty solidnym rachunkiem? i o ten rachunek mi chodzi


Pozdro
9 lut 22:55
filip:
W tym przypadku widać "gołym " okiem!

że dla k=1 mianownik będzie 0*n
2 +n = n
a licznik będzie 1*n
2 -3= n
2 -3
9 lut 23:11
Bogdan:
9 lut 23:23