ciąg z parametrem
starcraft: Proszę o wskazówki do rozwiązania zadania typu:
Dla jakiej wartości parametru k ciąg
(kn2-3)
an= ------------
(k-1)n2+n
jest rozbieżny do +oo?
9 lut 22:08
filip:
Witam Bogdanie!
w/g mnie dla k= 1
bo licznik będzie stopnia drugiego
a mianownik stopnia pierwszego
PS: Dzisjaj nicek typowo męski
9 lut 22:47
Bogdan:
Witam filipie, rozpoznałem po stylu wypowiedzi, a twierdziłaś, że Bóg stworzył kobietę,
bo chciał stworzyć coś lepszego od faceta

Zgadzam się, granica funkcji wymiernej jest w nieskończoności, gdy stopień
wielomianu w liczniku jest większy od stopnia wielomianu w mianowniku.
Tutaj tak będzie, jeśli k = 1
9 lut 23:22
filip:
Poprostu chciałam się zrewanżować za poprzednią wypowiedź:
o "wyższości " ....kobiet .....

i chcę zobaczyć ? ... jak to jest?.... być mężczyzną

Miłego wieczoru!
9 lut 23:28