matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria, proszę o pomoc.
tomq:
Zapisz w prostszej postaci:
π
a)sina*
√
1+ctg
2
a
a∊(
,π)
2
3
b)sina*
√
1+ctg
2
a
a∊(π,
π)
2
1 mar 17:00
Noah:
podstawowe przeksztalcenia i wzory
sina
√
1+ctg
2
a
=
√
sin
2
a(1+ctg
2
a)
=
√
sin
2
a+cos
2
a
=
√
1
=1 b) podobnie
1 mar 17:13