matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sdawEFASDF
paulina:
Oblicz objetosc graniastosłupa prawidłowego szesciakatnego ktorego krawedz podstawy ma dlugosc 12 cm a wysokosc 15cm
1 mar 15:53
paulina:
ktos pomoze
?
1 mar 15:55
dero2005:
V = P
p
*h
3a
2
√
3
P
p
=
2
a = 12 h = 15
1 mar 18:01