matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ghjk
czarna19:
wie ktos jak to zrobic
? oblicz objetosc graniastoslupa prawidlowego trojkatnego ktorego wszystkie krawedzie maja dlugosc 6 cm.
1 mar 15:44
bah:
V=Pp*H Pp=a
√
3
/2 Pp=6
√
3
/2 Pp=3
√
3
H=6 V=3
√
3
*6 V=18
√
3
Chyba dobrze
1 mar 17:45
bah:
Chwila, źle
Pomyliło mi sie cos. Pp=a
2
*
√
3
/4 Pp=6
2
*
√
3
/4 Pp=36*
√
3
/4 Pp=9
√
3
H=6 V=9
√
3
*6 V=54
√
3
!
1 mar 17:49