Logarytmy
Patysia: Proszę o wytłumaczenie

Na sprawdzianie rozwiązałam zadanie, ale nie wiem co w nim było zle
log3 x = 2 log3 4 − log3 12 − 1
1 mar 15:41
Patysia: Rozwiązałam tak :
log3 x = log3 16 − log3 12 − log3 3
log3 x = log3 16 − log3 4
log3 x = log3 4
x = 4
Trzeba było obliczyć x.
1 mar 15:42
Patysia: Wie ktoś ?
3 mar 17:29
tysia : a wiesz jaki wynik bo mi wychodzi 4/9
3 mar 17:34
Gimnazjalista: moim zdaniem
kolejność wykonywanych działań odejmuje się od lewej do prawej
3 mar 17:35
Gimnazjalista: czyli 4/9
3 mar 17:35
tysia : no własnie

log
3 1612*
13
3 mar 17:36
Patysia: Tak 4/9
3 mar 18:11
Patysia: ehh podstawowy błąd zrobiłam

Dziękuje bardzo
3 mar 18:12