matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stozek
nieumiematmy:
Proszę bardzo o pomoc 1.Przekrój osiowy stożka jest trójkątem równobocznym o wysokości 6. Oblicz pole powierzchni bocznej.
1 mar 15:07
dero2005:
h = 6
2h
√
3
a =
= 4
√
3
= l
3
r =
a
2
= 2
√
3
P
b
= πrl = π*2
√
3
* 4
√
3
= 24π
1 mar 18:46