błagam pomocy
kama:

trzy piłki tenisowe każda o średnicy 6,38cm umieszczono w pudełku w sposób pokazany na rysunku
(sory że tak koślawo nie umiem inaczej narysować) Jakie wymiary ma pudełko jeśli wiadomo że
piłki nie wystają ponad pudełko ani pudełko nie wystaje ponad piłki?
1 mar 13:04
kama: proszę pomóżcie
1 mar 13:25
kama: błagam o pomoc nie wiem jak się do tego zabrać
1 mar 13:58
kama: H=6,38 p(3)/2
H=3,19 p(3)
H=5,5 w pżybliżeniu + 6,38=11.9
czy to jest dobrze
1 mar 14:01
kama:
1 mar 14:11
kama: proszę niech ktoś zajrzy i powie czy jestem na dobrej drodze
1 mar 14:18
1 mar 14:38