Wypuklosc funkcji.
xxx: Wyznacz przedzialy wypuklosci i punkty przegiecie funkcji. Proszę o pomoc.
f(x)= xe−x
f'(x)=e−x(1−x)
f''(x)=e−x(x−2)
f''(x)=0 ⇒ x=2 (to punkt przegięcia?)
f''(x)>0 ⇒ x>2
f''(x)<0 ⇒ x<2
Funkcje jest wypukła na przedziale (−∞,2)
28 lut 21:40
xxx: Jeszcze mam kilka podpunktów także bardzo proszę o pomoc.
28 lut 21:57
xxx: ?
1 mar 18:48
Julka: | | 1 | |
Ja mam takie coś obliczyć −> |
| |
| | 1−x2 | |
1 mar 20:49
Julka: | | 1 | |
Ja mam takie coś obliczyć −> |
| |
| | 1−x2 | |
1 mar 20:49
Julka: Proszę o pomoc.
1 mar 21:21