matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja wymierna
Michau:
x
2
+1
1
x
Wyznacz wartości parametru k dla których równanie
+
=
k
2
x−2k
kx−2
k
1
Jedno z rozw. to dla k=1 x=−1 a drugie to dla k=−2 x=
tylko pytanie jak do tego
3
drugiego dojść (pierwsze jest z przypadku liniowego).
28 lut 20:46
Michau:
up
28 lut 21:00
Michau:
up
1 mar 00:04