prosta AB-styczna do okręgu o prom.4cm,pole trójkata ABC=80cm2,obl dł odc AB
renatka1208:
28 lut 20:29
renatka1208: Proszę mocno o pomoc
28 lut 20:30
Emil: gdzie jest punkt C
28 lut 20:37
renatka1208:
28 lut 20:46
Emil: jeśli te oba bochomazy po prawej na dole znaczą "B" to mamy za mało danych żeby cokolwiek z tym
zrobić
28 lut 20:59
renatka1208: w ćwiczeniach jest odpowiedz, że 20 cm, nie mogę tego wyliczyć, ale i tak dzięki za dobre chęci
28 lut 21:02
Emil: niech żyje spostrzegawczośc

już wiem...
P=a*h/2
80=a*(2*4)/2
80=4a
a=20
28 lut 21:07
renatka1208: wielkie dzięki i polecam się na przyszłość
28 lut 21:10
Emil: i vice versa
28 lut 21:13