podejrzewam, że trzeba jakoś zamienić na te samą funkcję i ze wzoru
mdadej: (sin2 x + cos2 x) = cos2 x
cos4 x − sin4 x = sin 4x
sin4 x + cos 4 x = cos 4x
28 lut 20:11
mdadej: proszę chociaż o podpoowiedzi
28 lut 20:14
Tragos: sin2x + cos2x = cos2x
1 = cos2x
cosx = 1 lub cosx = −1
x = 2kπ x = π + 2kπ, k ∊ C
28 lut 20:16
bart: sin4x=2sin2xcos2x=2*2sinxcosx(cos2x−sin2x)
28 lut 20:20
mdadej: jak to przekształciłeś?
28 lut 20:27
mdadej: Rozwiąż równanie trygonometryczne
(sin2 x + cos2 x)2 = cos2 x
cos4 x − sin4 x = sin 4x
sin4 x + cos4 x = cos 4x
Mój błąd wcześniej było źle
28 lut 20:28