matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
123
Misiu pysiu:
49
x
−6*7
x
+5=0 (7
2
)
x
−6*7
x
+5=0 (7
x
)
2
=6*7
x
+5=0 t=7
x
t
2
−6t+5=0 Δ=b
2
−4ac Δ=16
√
Δ
=4 t
1
=1 t
2
=5 t=7
x
1=7
x
U 5=7
x
log
a
b= c a
c
=b x=log
7
1 U x=log
7
5
28 lut 19:33
Zimny:
dobrze. log
7
1= 0 wiec x=0 lub x=log
7
5
28 lut 19:49