zadankaaa
antoinette : proszę o pomocccc! jutro mnie spr czeka ; // 1. uprość wyrażenie 9 x(do kwadraatu) − 49 nad
3x(do kwadratu) + 7x i wyznacz jego dziedzine 2. rozwiąż równanie a) x−1 nad x+1 = −5 nad x+5
...b) 1 nad x−3 + x+3 nad x−3 = −6 nad x(do kwadratu) − 9 3. wielomian w dany jest wzorem w(x)
= x(do kwadratu) + ax(kwadrat) − 4x + b a) wyznacz a, b i c tak aby wielomian w był równy
wielomianowi P gdy P(x)=x(do potęgi trzeciej) + (2a+3)xkwadrat + (a+b+c)x − 1 b) dla a= 3 i
b=0 rozłóż wielomian w na czynniki liniowe 4. narysuj wykres funcji f(x)= −2 nad x −3 a
nastepnie odczytaj zbór wartości w przedziale (0;4>
28 lut 18:16