proszę o pomocccc! jutro mnie spr czeka ; //
antoinette : 1. uprość wyrażenie 9 x(do kwadraatu) − 49 nad 3x(do kwadratu) + 7x
i wyznacz jego dziedzine
2. rozwiąż równanie
a) x−1 nad x+1 = −5 nad x+5
...b) 1 nad x−3 + x+3 nad x−3 = −6 nad x(do kwadratu) − 9
3. wielomian w dany jest wzorem w(x) = x(do kwadratu) + ax(kwadrat) − 4x + b
a) wyznacz a, b i c tak aby wielomian w był równy wielomianowi P gdy P(x)=x(do potęgi trzeciej)
+ (2a+3)xkwadrat + (a+b+c)x − 1
b) dla a= 3 i b=0 rozłóż wielomian w na czynniki liniowe
4. narysuj wykres funcji f(x)= −2 nad x −3 a nastepnie odczytaj zbór wartości w przedziale
(0;4>
28 lut 18:05
Tragos: po lewej stronie okienka, w którym wysyłasz posty masz taki link: Kliknij po więcej
przykładów.. zastosuj to, to na pewno ktoś Ci pomoże
28 lut 18:07