matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbiorem wartości funkcji
Marta:
2x+4
zbiorem wartości funkcji f(x)=
jest?
|x+2|
28 lut 17:25
Tragos:
2(x+2)
f(x) =
|x+2|
D: x ≠ −2 −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− 1 przypadek x + 2 ≥ 0
2(x+2)
f(x) =
= 2
x+2
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− 2 przypadek x + 2 < 0
2(x+2)
f(x) =
= −2
−(x+2)
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− ZW
f
= {−2, 2}
28 lut 17:29
Marta:
Dzięki
28 lut 17:30