logarytmy
monia660: proszę o pomoc, rozwiąż logarytmy.. i jeśli można proszę o wytłumaczenie

10
2+2log7 =
49
log7
2 =
16
log2
3 =
2
3−log2
3 =
8
1−log2
3 =
log
10017+log
100111+log
100113 =
−2log
1/21024 =
−4log
1/100(10
−2)
9 =
3log
2424
−2/3 =
28 lut 16:11
Tragos: 10a+b = 10a * 10b
28 lut 16:22
monia660: dalej nie czaje pozostałych

..
28 lut 16:29
Walduś: Dam ci przykład na podstawie tego zrób b),c),d),e)
4log23 = 22log23 = 2log232 = 32 = 9
Pamiętaj że w d) i e) obok ,,−" jest ukryta ,,1"
28 lut 16:35
monia660: 49log72 = 72log72 = 7log722 = 22= 4
16log23 = 42log23 = 4log232 = 32 = 9
23−log23 = 23 : 2log23 = 8 :3= 8/3
81−log23 = 8 : 8log23 = 8 : 3 = 2 2/3
28 lut 16:47
Walduś: pamiętaj że skracać możesz dopiero jak logarytm jest postaci axlogac popraw c i e
28 lut 17:01
monia660: 2
3−log2
3 = 2
3 −2
log2
3 = 8 − 2
log2
3 = 8−3=5
8
1−1log2
3 = 8−
log2
3 = 8−4
2log2
3 = 8−4
log2
9 = 8−2
2log2
9 =
8−2
log2
81 = − 73
jeśli to jest źle to nie mam bladego pojęcia
28 lut 17:13
Walduś: heh c i e napisałem dlatego bo b traktowałem jako pierwsze

a więc to które zaczyna się od
49, i od 2
3− miałaś dobrze. Popraw 16
log.... i to które teraz zrobiłaś też masz źle
kurcze niepotrzebnie pisałem o tej ukrytej 1

Zanim będziesz rozwiązywać rozwiąż mi rozwiąż mi jeszcze takie coś tzn rozbij na dwa wyrażenia:
2
2+√3 =
7
π−4 =
28 lut 17:23
monia660: 16
log2
3 = 4
2log2
3 = 4
log2
9=2
2log2
9= 2
log2
92 = 81
a tam już nie mam zielonego pojęcia

a co do tych przykładów to ...
2
2 + 2
√3 = 4 + 2
√3
<załamka>
28 lut 17:36
Walduś: zadanie z logarytmem dobrze pozostał ci jeszce ostatni przykład

Ale napisz jeszce ile jest x
2*x
3 = ?
28 lut 17:40
monia660:



a co do 8
1−log2
3 to nie wiem czemu ale nie chce mi wyjść i wychodzi mi −73

hm x
5
28 lut 17:48
Walduś: nei wychodzi bo robisz po swojemu a nie trzymasz się definicji logarytmu

W takim razie ile jest 2
2*2
√3(Zapisz to w postaci jednej liczby)?
28 lut 17:50
monia660: eh ..

dzięki za pomoc ale musze lecieć pouczyć sie z innych przedmiotów

..
porobie jeszcze jakies przykłady z matmy ale troche później

jeszcze raz dzięki za pomoc , czegoś sie nauczyłam

pozdrawiam
28 lut 17:54