matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobienstwo i zdarzenia
Tosia:
Wiadomo, że A∪B jest pewne i zdarzenia A i B wylkuczają się i P(A)=0,62. Oblicz P(B).
28 lut 15:55
Basia:
A∩B = ∅ ⇒ P(A∩B)=0 P(A∪B) = P(A)+P(B)−P(A∩B) podstaw i policz
28 lut 16:22