srednia i prawdopodobienstwo
lolly:

ponizsza tabela zestawia srednie place pewnej grupy osób
______________________________________________
srednia placa | 1000 | 1500 | 2000 | 2500 | 3000
_____________________________________________
liczba osob | 12 | 4 | 2 | 2 | 5
Oblicz, jakie jest prawdopodobienstwo, ze losowo wybrany pracownik tej grupy zarabia powyzej
mediany.
dla jasnosci− potrafię obloiczyc mediane, ale co dalej?
28 lut 00:00
Basia:
wszystkich osób jest 12+4+2+2+5=............
więcej niż 1750 zarabia 2+2+5 = .................
28 lut 00:43
Basia: pomyłka
więcej niż 2000 zarabia 2+5=7 osób
28 lut 00:43