matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znaleźć pochodne
zad:
f(x)=0,1x
1
0
0
f(x)=
x
2
2
+e
27 lut 23:05
adrian:
f(x)'=100*0,1x
9
9 = 10x
9
9 f(x)' = 1/2*x
2
+ e = 2* 1/2*x + 0 = x
27 lut 23:22
adrian:
Oczywiscie 10x
99
27 lut 23:23