matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczanie P(A'nB')
gorskierr:
Wiadomo, że P(A)=0,6 P(B)=0,5 i P(AnB)=0,4. Oblicz P(A'nB') odpowiedź powinna wynosić 0,3
27 lut 22:17
Basia:
policz najpierw P(A∪B) P(A'∩B') = P[ (A∪B)'] = 1−P(A∪B)
27 lut 22:19