matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobienstwo
lolly:
zdarzenia A i B są podzbiorami zbioru zdarzeń elementarnych Ω oraz P(A) = 0,2 , P(B) = 0,3 , P(A ∪ B)=0,4. wowczas prawdopodobienstwo zdarzenia A∩B jest równe?
27 lut 22:08
Basia:
na tej stronie jest wzór na P(A∪B)
https://matematykaszkolna.pl/strona/1018.html
podstaw i tyle
27 lut 22:10