matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znaleźć pochodną funkcji
xxxxxx:
f(x)=
10
x
−
x
10
gdzie x≥0
27 lut 21:46
Basia:
po pierwsze x>0 (bo = 0 być nie może) po drugie
a
(
a
x
)' = −
x
2
(ax)' = a
27 lut 21:50
xxxxxx:
miało być x≠0
27 lut 21:53