matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ilona:
jaka jest suma długości wszystkich krawędzi sześcianu, którego pole powierzchni całkowitej wynosi 864 cm2?
26 mar 19:53
Paweł:
Pc=6a
2
6a
2
=864cm
2
:6 a
2
=144cm
2
a=12cm 12cm x 12 krawędzi=144cm
26 mar 22:22