matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tomeksnajper:
Oblicz współczynniki a i b jeżeli W(x)=2x
3
−3x
2
+ax+b oraz W(2)=4 i W(0)=−4
27 lut 20:17
Niunia85:
W(2)=4 → 2*2
3
−3*2
2
+2a+b=4 → 16−12+2a+b=4 → 2a+b=0 W(0)=−4 → 2*0
3
−3*0
2
+0+b=−4 → 0−0+0+b=−4 → b=−4 2a−4=0 2a=4 a=2
27 lut 20:22