matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyliczyć B
Michał:
mam wyznaczyć b z wielomianu. a już wyliczyłem, Q(x)= x
4
+(a+5)x
3
+bx
3
+4 a+5=0 a= −5 a jak wyliczyć b teraz ? wyszło mi coś kosmicznego
27 lut 20:01
Michał:
nikt nie ma pomysłu ?
27 lut 20:08