matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąz
tomeksnajper:
Rozwiąż nierówność: x4*(x−2)3*(x+4)8*(x−3)5≤0
27 lut 19:46
Eta:
x
4
(x−2)
3
(x+4)
8
(x−3)
5
≤0 x=0 v x= 2 v x= − 4 v x= 3 przy parzystych potęgach wykres "odbija" przy nieparzystych potęgach "przechodzi na drugą stronę" x€< 2, 3> U {−4, 0}
27 lut 19:58