matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz współczynniki m i n tak,aby wielomiany W(x) i G(x) byly równe jeśli:
tomeksnajper:
W(x)=(6x+2)*(x2−3) i G(x)=mx3+2x2+nx−6
27 lut 19:42
madzik:
W(x)=6x
3
+2x
2
−18x−6 G(x)=mx
3
+2x
2
+nx−6 m=6 n=−18
27 lut 19:45