matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź liczby spełniające równanie.
Guuusia:
2x
5
−8x
3
+16x
2
−64=0 3x
5
−12x
3
−12x
2
+48=0 5x
5
+x
3
−6=30x
2
27 lut 18:55
kasia:
1. 2x
3
(x
2
−4)+16(x
2
−4)=0 (x
2
−4)( 2x
3
+16)=0 (x
2
−4)=0 lub( 2x
3
+16)=0
27 lut 18:59