| 1 | 1 | sina | cosa | |||||
( | − | )*(1+tga+ctga)= | − | |||||
| cosa | sina | cos2a | sin2a |
| sina | cosa | sina | cosa | |||||
L=( | − | )*(1+ | + | )= | ||||
| sinacosa | sinacosa | cosa | sina |
| sina−cosa | sin2+cos2 | |||
( | )*(1+ | )= | ||
| sinacosa | sinacosa |
| 1+sinacosa | ||
( to samo)*( | ).. dobrze liczę? | |
| sinacosa |
| 1 | 1 | |||
( | − | )(1 + tga + ctga) | ||
| cosa | sina |
| 1 | 1 | tga | tga | ctga | ctga | ||||||
− | + | − | + | − | |||||||
| cosa | sina | cosa | sina | cosa | sina |
| 1 | 1 | sina | 1 | 1 | cosa | ||||||
− | + | − | + | − | |||||||
| cosa | sina | cos2a | cosa | sina | sin2a |
| sina−cosa+sin2acosa−cos2asina | ||
= | = | |
| sin2acos2a |
| sina(1+sinacosa)−cosa(cosasina+1) | ||
= | = | |
| sina2cosa2 |
| (sina−cosa)(1+sinacosa) | ||
= | i wlasnie nie wiem.. pomozesz? | |
| sin2acos2a |