rachunek prawdopodobieństwa
nieznajoma: PROSZĘ O ROZWIĄZANIE LUB POMOC W ROZWIĄZANIU TYCH ZADAŃ
Zad. 1
Rzucamy cztery razy sześcienną kostką do gry. Oblicz prawdopodobieństwo, że za każdym razem
wypadły co najmniej 2 oczka.
Zad. 2
Rzucono trzy razy symetryczną sześcienną kostką do gry. Oblicz prawdopodobieństwo, że suma
wyrzuconych oczek jest mniejsza od 17.
27 lut 17:06
nieznajoma: Bardzo proszę o pomoc, w rozwiązaniu tych zadań bo sama nie dam rady.
27 lut 17:49
nieznajoma: Proszę o sprawdzenie
Zad. 1
Omega= 6 * 4 = 24
P= 424
27 lut 18:21
Zimny: Ω=6
4
A'−wypadnie mniej niz 2
moc A' = 1 (tylko jedno oczko)
| | 1 | | 64−1 | |
P(A)=1−P(A')=1− |
| = |
| |
| | 64 | | 64 | |
27 lut 18:28
nieznajoma: dzieki,a o jakąś podpowiedź do zadania 2 moge prosić
27 lut 18:34