matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
killa:
Rozwiąż równanie I
3
5
x−4I=
2
5
log
2
32 ?
27 lut 16:41
m:
2
5
log
2
25=
2
5
log
2
2
5
=2
3
5
x−4=2 lub
3
5
x−4=−2
3
5
x=6 lub
3
5
x=2 3x=30 lub 3x =10 x=10 lub x = 3
1
3
27 lut 17:45