trapez
michał: Trapez prostokątny ABCD jest symetryczny do trapezu ABC’D’ względem prostej zawierającej
dłuższą podstawę AB. Oblicz pole i obwód pięciokąta DD’C’BC, wiedząc,
że:AB = 6cm, CD=3cm, kąt BAD=90stopni
Zadanie z kl. gimnazjum
27 lut 16:30
michał: Proszę o podpowiedź chociaż
28 lut 09:01
Mila: sprawdz dane
28 lut 09:32
Mila:

Michał nie ma wysokosci
28 lut 09:44
michał: no właśnie. Takie jest zadanie w ksiżce. Tu dosłownie przepisane.. W odpowiedzi jest:
P=36 cm2, L=24 cm
28 lut 10:53
xxx: błąd w podr wysokość bzie mieć 4 cm więc pole 32

a obw 24
7 mar 20:49