w wielomianie (y-3x)(y+3x)-2x(x-y)+(y-3)²+6y wykonaj działania, zredukuj wyrazy
ater: w wielomianie (y−3x)(y+3x)−2x(x−y)+(y−3)²+6y wykonaj działania, zredukuj wyrazy podobne, a
następnie oblicz jego wartość dla x=√2 i y=√8
27 lut 16:06
Bogdan:
To czekasz, aż ktoś za Ciebie wykona te działania? Weź się do roboty.
27 lut 16:07
Marcin: to byś chociaż wytłumaczył samolubie.. jak zrobić Ci się nie chce to wytłumacz chyba po to
forum o takim linku matematyka.pisz.pl istnieje no nie?! a może nauczycielka nie umiała mu/mi
wytłumaczyć wiec prosi o kogoś wirtualnego

Pomyśl następnym razem!
1 paź 18:33
Asia: No właśnie, po co komu ta strona, skoro ludzie zachowują się w ten sposób? Wielkie dzięki.
27 sty 19:35
Maciek: (y+3x)(3x−y)
11 paź 13:48
Maciek: Jak mogę odwrócić to działanie
11 paź 13:49
Antek: 3x−y=−(y−3x) wiec
−(y+3x)(y−3x) = −(y2−9x2) wzor skroconego mnozenia a2−b2=(a+b)(a−b)
11 paź 13:56