matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
Roxi:
Dana jest funkcja o równaniu f(x)=x
2
+ 3. Wartość f(-2) - f(
√
5
) jest równa: -21, -1, -7 czy 4-
√
5
?
9 lut 17:31
parsley:
f(-2)= 4 +3 = 7 f(
√
5
) = 5+3 = 8 7-8 = -1
9 lut 17:35