funkcje
łukasz: Jeśli zbiorem wartości funkcji y=(x−5)²−q jest przedział <2;∞) to q jest równe a) −5 b)−2 c)2
d)5
27 lut 15:55
Bogdan:
Co to jest p i q w Twoim wzorze?
Jaki wygląda wykres tej funkcji?
27 lut 16:04
łukasz: współrzędne wierzchołka?
27 lut 16:12
Bogdan:
Odpowiedz zdecydowanie, Ty masz to wiedzieć
27 lut 16:12
łukasz: no tak współrzedne wierzchołka
27 lut 16:13
Bogdan:
a czym jest liczba 2 w podanym przedziale, p czy q?
27 lut 16:15
łukasz: no q
27 lut 16:16
łukasz: i to znaczy że odpowiedz jest równa 2 tak?
27 lut 16:17
Bogdan:
−q = 2 to q = ?
27 lut 16:19
łukasz: −2
27 lut 16:20
Bogdan:
a można było samemu do tego dojść?
27 lut 16:21
łukasz: a można można dzięki
27 lut 16:23