pomóżcie obliczyć
ANNA-m: Na prostokącie ,w ktorym dł .boków są w stosunku 3:4,opisano okrąg o promieniu 5 cm. .Oblicz
obwod i pole prostokąta
27 lut 15:49
Bogdan:
Oblicz długość przekątnej prostokąta
27 lut 15:50
ANNA-m: czyli tw pitagorasa tak?
27 lut 15:56
Bogdan:
Nie potrzeba, wywnioskuj z treści zadania, jaką długość ma przekątna prostokąta.
27 lut 15:58
ANNA-m: 12 cm ..
27 lut 15:58
PITER: i zostalam sama na polu ...:(
27 lut 16:36
Emil: wymiary 6x8
27 lut 16:55
Bogdan:

To jaką długość ma przekątna?
27 lut 17:11
ANNA-m: d=25?zgadza sie czy nie
27 lut 17:47
Bogdan:
Co to jest d?
27 lut 17:54
ANNA-m: moja przkatna
27 lut 17:58
Bogdan:
to ile jest 5 + 5? czy 5 + 5 = 25?
27 lut 17:59
ANNA-m: a ja wziełam ze wzoru na przekatna w prostokacie d=a(do kwadratu) +b(do kwadratu)
27 lut 18:05
ANNA-m: i dalej zrobiłam to tak
obw prostokata L=2(2a+2b)
2*4+2*3=14
obliczam pole
P=a*b
P=4*3=12
27 lut 18:42
ANNA-m: obw prostokata zle obliczylam .. machnelam sie w obliczeniach
28 lut 10:45