Oblicz odległość punktu C=(2,3) od środka odcinka AB, gdzie A=(1,-2), B=(5,4)
Kasiek: Oblicz odległość punktu C=(2,3) od środka odcinka AB, gdzie A=(1,−2), B=(5,4)
27 lut 15:39
Bogdan:
Podaj współrzędne środka odcinka
27 lut 15:42
Kasiek: Nie ma
27 lut 15:48
Bogdan:
to oblicz korzystając ze swoich danych
27 lut 15:51
hers: Oblicz odległość punktu C=(2,3) od środka odcinka AB, gdzie A=(1,−2), B=(5,4)
10 mar 13:06
Goblin: Wspolrzedne srodka S odcinka AB to S=(3,1) do policzenia w pamieci (dodac i podzielic przez 2
Odleglosc punktu C od punktu S w sumie tez mozna w pamieci (ale przciez masz na to wzor
C=(2,3) S=(3,1)
d=√(3−2)2+(1−3)2= policz
10 mar 13:17