;p
Natalia: oblicz pole powierzchni graniastosłupa prawidłowego czworokątnego o wysokości 4 i przekątnej
długości 5
27 lut 12:16
M4ciek:
![rysunek](rys/22991.png)
Dane :
c = 5
h = 4
d
2 + h
2 = c
2
d
2 +16 = 25
d
2 = 9
d = 3 v d = −3 ⇒ sprzeczne bo d > 0
d = a
√2
3 = a
√2
P
c = Pp + Pb
P
c = 2a
2 + 4a*h
| 3√2 | | 3√2 | |
Pc = 2( |
| )2 + 4* |
| *4 |
| 2 | | 2 | |
P
c = 9 + 24
√3
27 lut 12:30
Natalia: ojeju dzięki.. źle jeden zapis napisałam.
27 lut 12:35
Andrzej Duda: Dzięki, pomogłaś mi bardzo
22 mar 09:30