Rozwiąż rownanie z parametrem a
Matematyka: | | 1 | | 1 | | 2(a +3) | |
a) |
| − |
| = |
| |
| | 2a + ax | | 2x − x2 | | x3 − 4x | |
| | 1 | | 1 | | a +1 | |
b) |
| + |
| = |
| |
| | x − a | | x − 1 | | a | |
| | x2 +1 | | 1 | | x | |
c) |
| + |
| = |
| |
| | a2 * x − 2a | | ax − 2 | | a | |
Bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś potrafi zrobić któryś z tych podpunktów
27 lut 12:11
M4ciek:
Przenies na jedna strone i sprowadz do wspolnego mianownika lub sprowadz to co po lewej stronie
do wspolnego mianownika i wymnoz na krzyz.
27 lut 12:33