Logarytm
madzia: Oblicz:
62−log6 3
27 lut 11:04
ICSP: log 63? czy log6 3?
27 lut 11:05
madzia: Te drugie,bo nie wiedziałam jak zapisać
27 lut 11:07
ICSP: Na początek będziemy dizałać tylko na potęgach. Pominę te 6 z dóch względów:
1. trudno było by mi liczyć na potęgach
2. nie wyglądało by to zbyt przejrzyscie
| | 36 | |
2 − log6 3 = log6 36 − log6 3 = log6 |
| = log6 12 |
| | 3 | |
a
loga x = x
6
log6 12 = 12
27 lut 11:09
madzia: Dziękuje

mam jeszcze 4 przykłady i też nie wiem jak zrobić
27 lut 11:17
ICSP: Pewnie zrobię jak wrócę z kościoła. Teraz mam jeszcze 10min.
27 lut 11:17